Французька дієта Дюкана в українському ресторані BEEF meat&wine
Про експертизу
Французька дієта Дюкана в українському ресторані BEEF meat&wine

Чи запитували ви себе коли-небудь: що б такого з'їсти, щоб схуднути? Швидше за все, ви не вірите в те, що можна їсти що завгодно і при цьому скидати зайві кілограми. Але диво можливе в особливому місці: одному з кращих м'ясних ресторанів Києва BEEF meat&wine.

Власники ресторану були відкриті до експериментів. BEEF meat&wine вже не раз пропонував гостям те, чого не можна було знайти більше ніде в Києві. Щоб привабити до закладу нову аудиторію, агентство MAINSTREAM запропонувало сміливу ідею. BEEF стане першим в Україні і СНД рестораном з унікальним меню на основі популярної дієтичної системи харчування, відомої як дієта Дюкана.

Суть дієти — це тимчасове утримання від жирів і вуглеводів на користь білків і овочів, що вже було схоже на велику частину меню ресторану BEEF. Шеф-кухар Олег Старун розробив нове меню по книзі французького доктора П'єра Дюкана. Залишалося представити незвичайні страви гостям ресторану.

Наші дії

Команда MAINSTREAM організувала для постійних клієнтів ресторану презентацію нового меню з особистою участю П'єра Дюкана. З месьє було непросто зв'язатися: весь процес зайняв кілька тижнів. Але коли месьє Дюкан все ж отримав наше запрошення, йому дуже сподобалася ідея. Він погодився відвідати Україну і бути присутнім на представленні нового меню.

Презентація проходила на другому поверсі ресторану, який на один вечір перетворився на куточок Франції. Гостей вітав сам месьє Дюкан, а в ресторані грала жива французька музика.

В окремій зоні працювали ноутбуки, і кожен бажаючий міг зайти на сайт Дюкана, заповнити анкету, дізнатися свою ідеальну вагу і отримати персональні рекомендації щодо схуднення. Результати можна було відразу ж відправити собі на пошту або роздрукувати на місці.

Презентували нове меню (на той момент) співвласники ресторану Руслан Шибаєв і Дмитро Заходякін.

«Я радий, що тепер у Києві є заклад, де кожен, хто бажає харчуватися правильно, отримає таку можливість. Адже якість нашої їжі безпосередньо впливає на якість життя. Здоров'я зараз — цінність № 1. Хтось називає це модою на здорове харчування. Особисто я дуже сподіваюся, що вона не буде швидкоплинною, а стане новою “класикою”. В тому числі й в Україні», — прокоментував Руслан Шибаєв.

Спеціально для заходу агентство MAINSTREAM створило новий дизайн книги Дюкана «Я не вмію худнути». Тепер на обкладинці були представлені сам доктор Дюкан і шеф-кухар BEEF meat&wine Олег Старун. Наприкінці заходу вони провели автограф-сесію для читачів.

Результат

Презентація отримала безліч позитивних відгуків від ресторанних критиків, дієтологів і лідерів думок у фуд-індустрії. Видання Vogue провело інтерв'ю з П'єром Дюканом і Олегом Старуном, а два найбільших телеканали «1+1» і «Інтер» зняли відеосюжет про дієту і нове меню в BEEF meat&wine. Ми отримали більше 70 згадувань у друкованих, онлайн, глянцевих виданнях і соцмережах.

Сам ресторан був нагороджений сертифікатом відзнаки TripAdvisor, а також став найкращим м'ясним закладом в Україні 2013 року по версії щорічної ресторанної нагороди SALT.

Менеджер месьє Дюкана був настільки вражений смаком страв, що пообіцяв прислати своїх кухарів із грецького ресторану Dukan Diet до Києва, щоб вони повчилися у шеф-кухаря BEEF.

За два місяці після презентації нового меню було продано більше 500 порцій страв по дієті Дюкана. Постійна аудиторія BEEF значно розширилася і тепер включає більше жінок.

MAINSTREAM: вигадуємо сміливі PR-ідеї для кращих бізнес-результатів!